Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Η Ρώμη (Ιταλία) έστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ρώμη θα την διαλύσει

Μόρφου Νεόφυτος

-Οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι του Ελληνισμού είναι οι Άγιοί μας και η αλαζονεία του Ερντογάν
-Θυμηθείτε τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για τα Σκόπια
-Όταν δεν υπάρχει συμφωνία πατέρων σε μια σύνοδο και μάλιστα να μην συμφωνεί με τις προηγούμενες, τότε δεν είναι Ορθόδοξη


Ὁμιλία Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου ποὺ πραγματοποιήθηκε τὴν Πέμπτη 7 Ἰουνιου 2018, στὸ ἱερὸ ἡσυχαστήριο Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος στὸ Μήλεσι Ἀττικῆς ποὺ ἵδρυσε καὶ ἔζησε τὰ τελευταῖα του χρόνια ὁ ἅγιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης

3 σχόλια:

 1. ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ14 Ιουνίου 2018 - 12:48 π.μ.

  Πάντα έγκυρος ο φωτισμένος Μητροπολίτης Μόρφου.

  Μια μικρή παρατήρηση μόνο :

  Η Ενωμένη Ευρώπη υπήρξε πάντοτε το όραμα των Φραγκογερμανών και όχι της Ιταλίας.

  Από τον Καρλομάγνο, τους Αψβούργους, τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ οι Φραγκογερμανοί επεδίωξαν να "ενώσουν" την Ευρώπη - υπό την εξουσία τους φυσικά.

  Η Ελληνογενής Ιταλία και η Ελληνογενής Ρώμη ανήκαν πάντοτε στον Ελληνομεσογειακό πολιτισμικό άξονα.

  Η αίρεση του παπισμού, ο καισαροπαπισμός και η συμπόρευση του Βατικανού με τους Φραγκογερμανούς - από τον Καρλομάγνο και εντεύθεν - είναι μια ιστορική ανωμαλία και ως τέτοια πρέπει να την δούμε.

  Ο Φραγκογερμανικός προσανατολισμός του Βατικανού ΔΕΝ αντιπροσώπευσε ποτέ την ψυχή της Ελληνογενούς Ιταλίας.

  Γι'αυτό και οι Ιταλοί πατριώτες που ένωσαν την Ιταλία το 1861 και αποτίναξαν τον ζυγό των Αυστριακών Αψβούργων δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι το Βατικανό, το οποίο μάλιστα αρνιόταν να αναγνωρίσει την Ιταλία εως το...1929 !!

  Είναι λάθος να ταυτίζουμε τις κοσμικές και πολιτικές μηχανορραφίες του Βατικανού - το οποίο λειτουργεί κυριολεκτικώς ως κράτος εν κράτει - με την ψυχή και τον πολιτισμό της Ιταλίας.

  Άλλο πράγμα η Ιταλία και άλλο πράγμα το Βατικανό.

  Η άνοδος των Πατριωτικών δυνάμεων στην εξουσία της Ιταλίας και η διάθεσή τους να συγκρουστούν με τον Γερμανικό ηγεμονισμό είναι μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη για τον Ελληνισμό.

  Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της Ευρώπης και οι Γερμανοί δεν μπορούν να την εκβιάσουν τόσο εύκολα όσο την Ελλάδα...

  ΥΓ - Και πάλι πλήρης επιβεβαίωση του Αγίου Πα'ι'σίου που είχε προβλέψει την άνοδο του εθνικισμού σε Ιταλία - Γερμανία , με τελική κατάληξη την διάλυση της ΕΕ.

  Λέτε ο ...Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά να είναι ο νέος Μουσολίνι ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ Ελληνορθόδοξε,
   Παρακολουθώ τα σχόλια σου και συμφωνώ τις περισσότερες φορές μαζί σου. Στη περίπτωση που αναφέρεσαι, άκουσα την ομιλία και πιστεύω ότι είναι σωστή η διατύπωση που έκανε ο γέροντας Νεόφυτος. Η επίσημη δημιουργία της ΕΟΚ, προδρόμου της ΕΕ έγινε το 1957 με τη συνθήκη της Ρώμης. Για αυτό ο γέροντας είπε ότι στη Ρώμη ξεκίνησε και από τη Ρώμη θα διαλυθεί. (Δεν μίλησε για Βατικανό ούτε το έμπλεξε έμμεσα) Απλά η δική μου ταπεινή διαπίστωση.

   Διαγραφή
 2. Οι σύγχρονοι Ιταλοί είναι περισσότερο απόγονοι των Λογγοβαρδων και των Νορμανδία παρά των Ρωμαίων, σε αντίθεση με εμάς τους Έλληνες που είμαστε διάδοχοι των Ρωμαίων από κάθε άποψη.

  Παρόλα αυτα κρίμα που οι Ιταλοί προτίμησαν να στραφούν εναντίον μας και να μην αλληλοβοηθηθουμε με βαση την κοινή Ρωμαϊκή Ιδεα. Στην Μικρασιατική Εκστρατεία μας πρόδωσαν, και εγκατέλειψαν την Καρία, τη Λύκια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ανατολιας με αποτέλεσμα να εκθετιθουν τα νώτα των Ελλήνων σε Τούρκους Τσετες. Μάλιστα το 1923 κατέλαβαν την Κέρκυρα και ανάγκασαν την Ελλάδα, με την βοήθεια της ΚτΕ να πληρώσει πολλα ως αποζημίωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...