Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί η Ρωσία θα επιτεθεί στην Τουρκία;

Το άγνωστο κομμάτι που έλειπε στο γεωπολιτικό παζλ είναι πλέον ορατό

 Γιώργος Θαλάσσης 


Στην περίπτωση υλοποίησης του αγωγού EAST MED (που αφορά άμεσα Ισραήλ- Ελλάδα -Ιταλία –Κύπρο), η Ρωσία χάνει τα πάντα και στην ουσία «ακυρώνει» τον ρωσικό αγωγό Turk Stream μαζί με την δυνατότητα σταθερότητας του ΑΕΠ της.

Έτσι αυτό το σκηνικό που ζούμε το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο αλλά και τα προηγούμενα χρόνια στον στημένο από τους σιωνιστές πόλεμο στην Συρία δεν είναι τυχαίο.
Η Ανατολική Μεσόγειος έχει πάρει φωτιά τα τελευταία χρόνια για το θέμα των αγωγών.

Η Ρωσία μαζί με τους συμμάχους της προσπαθώντας να ανακόψουν τα σιωνιστικά σχέδια έχουν επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια στη Συρία και μετά από όλο αυτό το διάστημα δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Ως εκ τούτου θα κάνουν τα πάντα για να ακυρώσουν την κατασκευή του σιωνιστικού αγωγού.

Τα σχέδια των εβραίων, όσον αφορά την αμερικανοσιωνιστική αποικία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να μειώσουν την εξάρτηση των Ευρωπαϊκών αποικιών από το Ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι υπουργοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία έχουν υπογράψει για τη δημιουργία του εβραϊκού αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ευρώπη, σε ειδική σύσκεψη στο Τελ Αβίβ.

Αν λοιπόν πραγματοποιηθεί ο εβραϊκός αυτός αγωγός 2,200 χλμ. EAST MED, θα ρέει μέσω αγωγών, το 2025, από το Ισραήλ στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία στην καρδιά των Ευρωπαϊκών προτεκτοράτων με 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz δεν σταματά να επιτίθεται στον Ρωσικό αγωγό North Stream κατηγορώντας τη Ρωσία με τη γνωστή Δυτική καραμέλα - προπαγάνδα ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο για να εκβιάσει γειτονικές χώρες.

Ο Yuval Steinitz δήλωσε ότι οι αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, ενθουσιάστηκαν για το έργο του αγωγού ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ όταν έμαθαν ότι η ΕΕ το ενέκρινε.

Μέσα σε όλες αυτές τις κοσμογονικές εξελίξεις και στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του σιωνισμού υπάρχει και ένα κράτος - παίχτης που τον διεκδικούν όλοι, γιατί η συνεργασία μαζί του μπορεί να φέρει την πολυπόθητη επικράτηση. Το κράτος αυτό είναι η Τουρκία. 

Η Τουρκία, που κανείς τους δεν χωνεύει, κανείς τους δεν θέλει να την δει να γιγαντώνεται, αλλά όλοι τους την θέλουν για σύμμαχο. 
Οι Ρώσοι την θέλουν αφενός για μπορέσουν να υλοποιήσουν τον αγωγό Turk Stream και αφετέρου για να αποδυναμώσουν το ΝΑΤΟ, αφού η Τουρκία είναι ο δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ.
Οι σιωνιστές θέλουν για σύμμαχο την Τουρκία προκειμένου να τη διατηρήσουν στο ελεγχόμενο από αυτούς ΝΑΤΟ, αλλά πιο πολύ για να μην υλοποιήσει τον Ρωσικό αγωγό Τurk Stream. 

Το μόνο, που οι σιωνιστές μπορούν να προσφέρουν ως δέλεαρ στην Τουρκία προκειμένου να αποχωρήσει από την έτσι και αλλιώς χαλαρή συμμαχία της με την Ρωσία, είναι το Αιγαίο. Οι σιωνιστές μπορούν "σπρώξουν" την Τουρκία στο Αιγαίο, όπως έκαναν το '74 στην Κύπρο, να της επιτρέψουν να διεκδικήσει και να ελέγξει πλουτοπαραγωγικά κοιτάσματα αντί να γίνει απλώς ένα πέρασμα Ρωσικού αγωγού.
Το δέλεαρ για τους Τούρκους είναι μεγάλο. Μεγάλη όμως θα είναι και η οργή της Ρωσίας εις βάρος των Τούρκων, όταν επισφραγιστεί στο Αιγαίο η μιαρή αυτή τουρκοσιωνιστική συμφωνία.
Η Τουρκία δοκίμασε και στο κοντινό παρελθόν, με την κατάρριψη του Su-24, τις Ρωσικές αντιδράσεις. Η Ρωσία στάθηκε ψύχραιμη σαν καλός σκακιστής και ενδεχομένως αυτό να πιστέψει και τώρα η Τουρκική ηγεσία ότι θα σταθεί η Ρωσία ψύχραιμη με την προδοσία των Τούρκων. Το ρίσκο αυτό είναι και το λάθος της Τουρκίας. Ένα λάθος που θα είναι το μεγαλύτερο της ιστορίας της.
Η Ρωσική οργή που θα ξεσπάσει θα είναι το παντοτινό τέλος της Τουρκίας και η ολοκληρωτική διάλυσή της σαν μία νέα Γιουγκοσλαβία του 21ου αιώνος.


 Γιώργος Θαλάσσης 
Έκτακτο Παράρτημα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...