Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Η πιο όμορφη παρέα είναι ο Χριστός


Σε καιρούς χαλεπούς: Η παρουσία του Χριστού,λίγα λόγια που αναπαύουν πολύ την ψυχή μας, απο τον αγαπημένο μας π. Ανανία Κουστένη.
Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από το να νιώθει κανείς την παρουσία του Χριστού οποιαδήποτε στιγμή, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εκείνος άλλωστε είναι πανταχού παρών, δηλαδή είναι σε κάθε μέρος. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μόνος του, ακόμη κι αν εξωτερικά φαίνεται έτσι. Ο Χριστός είπε "Εγω ειμί", δηλαδή πάντοτε είναι ο ίδιος· σε όλους τους αιώνες. Είναι άχρονος, αναλλοίωτος και αμετάτρεπτος. Το μυστήριο του Σταυρού του Χριστού και του δικού μας σταυρού συναντώνται. Ο Χριστός έχει μόνο αγάπη για μας, είναι αγάπη, ακόμη κι η δικαιοσύνη του είναι αγάπη.
http://omothimadon.gr/?p=40951

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Γέροντα! Αυτό που δεν ακούμε καθημερινά είναι για το Χριστό! Ακούμε για κάθε είδους ανωμαλία, ακούμε για κάθε είδους παρά φύση καταστάσεις, για πάπες, για κολυμπάρια, για όλες τις υπο-λούμπεν καταστάσεις που συμβαίνουν καθημερινά, εδώ κάτω, στο βασίλειο του σατανά.
    Μόνο για το Χριστό δεν ακούμε!!!
    Ο Κύριος είναι παντού, γύρω μας, μέσα μας κι εμείς ασχολούμαστε καθημερινά με όλα αυτά που Τον απομακρύνουν από εμάς, ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με Αυτόν κι όχι με τη μίζερη και πεπερασμένη ζωή μας.
    Λες και είναι δύσκολο για τον Κύριο να δωρίσει στον καθένα από εμάς, από έναν γαλαξία, φτιαγμένο από πλανήτες από καθαρό διαμάντι, για να παίζουμε. Παρ΄ όλα αυτά ούτε αυτό δεν θέλει ο Γλυκύτατος Κύριος! Θεούς μας θέλει, κατά χάρη, να ευφραινόμαστε δίπλα του, μέσα στην αιωνιότητα, έξω απ΄ το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...