Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μυστική συμφωνία Ιράν με Ρωσία-Κίνα για μεταφορά τεχνογνωσίας; Το Ιράν δοκιμάζει το νέο μαχητικό stealth F-313, το άρμα μάχης «Karrar» και τους αντιπλοικούς πυραύλους «Nasir» -Θέμα χρόνου η αναμέτρηση με Ισραήλ-ΗΠΑ

Οι Ιρανοί προετοιμάζονται σύμφωνα με όλα τα φαινόμενα για μια αναμέτρηση με τις ΗΠΑ έχοντας πάντα καλές σχέσεις με Κίνα και Ρωσία για έναν ανεμπόδιστο εφοδιασμό και μεταφορά τεχνογνωσίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Παρουσία του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατία του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, παρουσιάστηκε το πρωτότυπο μαχητικό που διαθέτει stealth χαρακτηριστικά με την ονομασία Qaher F-313 και το οποίο ξεκινά επίσημα δοκιμές .

Ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Seyyed Ali Khamenei προειδοποίησε την Τετάρτη το ιρανικό έθνος μάλιστα για επίπονες εχθρικές προσπάθειες στις επερχόμενες εκλογές του Ιράν, καλώντας για μια μαζική προσέλευση στην ψηφοφορία για να απογοητευθούν οι εχθροί .

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ έκανε τις παρατηρήσεις το πρωί σε μια συνάντηση με τους διοικητές του Στρατού και τα μέλη ειδικών δυνάμεων της επαναστατικής Φρουράς που αποτελεί ξεχωριστό σώμα .

«Οι εχθροί πραγματοποιούν προβοκάτσιες με σκοπό να σαμποτάρουν τις εκλογές. Το έθνος πρέπει να προχωρήσει σε ευθεία επίθεση σε κάθε εχθρική κίνηση, διατηρώντας παράλληλα την συνείδηση του, ώστε οι εκλογές θα διεξαχθούν με ένα ζωντανό, παθιασμένο, υγιεινό και ασφαλή τρόπο «, δήλωσε ο Ιρανός ηγέτης.

Μια προσπάθεια για την δημιουργία προϋποθέσεων ισχυρής «ανταπόδοσης» είναι η κατασκευή αυτού του ελαφρού αεροσκάφους δίωξης.

Ρωσικό ΜΜΕ αναφέρει ότι φωτογραφίες και βίντεο εμφανίζουν το ιρανικό μαχητικό αεροσκάφος να διεξάγει πτητικές δοκιμές σε κανονικό αεροδιάδρομο .

Το όλο αυτό σκηνικό είναι διαφορετικό από ό, τι είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο του 2013 και είχε προκαλέσει τον χλευασμό πολλών διεθνών μέσω και αμυντικών αναλυτών.

Τότε όλοι είχαν μιλήσει για μια κακοφτιαγμένη απομίμηση δυτικών αεροσκαφών ενώ αμφισβητούνταν η δυνατότητα stealth.

Το πρώτο μοντέλο λοιδορήθηκε για τις εισαγωγές αέρα ότι ήταν πάρα πολύ μικρές και στο τμήμα του κινητήρα δεν υπήρχε εξαγωγή, πράγμα που σήμαινε ότι το αεροσκάφος δεν θα ήταν εύκολο να απογειωθεί.

Επιπλέον, το αεροσκάφος ήταν πολύ μικρό σε μέγεθος και στο πιλοτήριο δεν θα μπορούσε να χωρέσει ένας φυσιολογικών διαστάσεων πιλότος και πολλά άλλα .

Το νέο πρωτότυπο έχει διατηρήσει την παλαιά μορφή του αυξάνοντας το μέγεθος του , ελαφρώς το πιλοτήριο που τώρα δύναται να χωρέσει τον πιλότο στην ειδική εκτοξευόμενη θέση . Ο θόλος του πιλοτηρίου είναι από ειδικό υλικό και όχι πλεξιγκλάς, όπως πριν. Επίσης υπάρχουν διπλοί εξαγωγείς καυσίμου .

Σύμφωνα με μια εκδοχή, οι κινητήρες των αεροσκαφών είναι αμερικανικής κατασκευής, ενώ άλλη πληροφορία αναφέρει τον τροποποιημένο ιρανικό κινητήρα J-85 (σε συνεργασία με την Κίνα).

«Παρά το γεγονός ότι το νέο πρωτότυπο δεν είναι μια πλήρης «ψεύτικη» κατασκευή όπως ήταν ο προκάτοχός του, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να πούμε ότι είναι σε θέση να απογειωθεί από το έδαφος και να επιστρέψει σε αυτό χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις.

Οι θυρίδες εξόδου εξακολουθούν να είναι χαμηλότερα από το κανονικό, καθώς και τα φτερά, ενώ η όλη απόδοση και κλίση σχεδιασμού από πάνω προς τα κάτω είναι αμφισβητήσιμη»,αναφέρει Ρώσος ειδικός αεροναυπηγός.

Είναι γνωστό ότι οι Ιρανοί μηχανικοί είναι ικανοί για εξαιρετικά επιτεύγματα. Παρά το εμπάργκο που επιβλήθηκε το 1979, το Ιράν παραμένει ο μόνος «χρήστης» του αμερικανικού βομβαρδιστικού F-14 Tomcat (τα είχαν παραλάβει επί Σάχη) ενώ κατάφεραν να εκσυγχρονίσουν και να το εξοπλίσουν με νέους πυραύλους .

Επιπλέον, το Ιράν έχει κάνει μεγάλα επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής και της εξαγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να δειχθεί σύνεση, υπομονή και να αναμονή για την πρώτη πτήση του ιρανικού υπερμαχητικού Qaher.

Το ιρανικό stealth F-313 εμφανίστηκε σε βίντεο της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν, να τροχοδρομεί, αλλά οι περισσότεροι διεθνείς αναλυτές αποκλείουν το ενδεχόμενο το εμφανιζόμενο αεροσκάφος να είναι ικανό να πετάξει (τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Οι Ιρανοί παρουσιάζουν το αεροσκάφος αυτό σαν ένα υπερ-μαχητικό ικανό να κατατροπώσει το σύνολο των αντιπάλων του.

Ρώσοι ειδικοί όμως οι οποίοι έχουν επαφή με την χώρα αυτή γνωρίζουν τις πολύ καλές σχέσεις της Τεχεράνης και του Πεκίνου και χρεώνουν ενδεχομένως στους Κινέζους όλη την απαιτούμενη βοήθεια για την κατασκευή ενός αεροσκάφους με χαρακτηριστικά STEALTH .

Πολλοί βιάζονται να κατηγορήσουν και να κοροϊδέψουν τους Ιρανούς που είναι αξιέπαινοι για την προσπάθεια τους και μόνο.

Εάν δε το αεροσκάφος καταστεί επιχειρησιακό κάποια στιγμή στο μέλλον τότε όλοι αυτοί θα πέσουν από τα σύννεφα , διότι πολύ απλά δεν πρέπει να υποτιμάται κανένας μα κανένας.

Υπενθυμίζουμε ότι το F-313 δεν διαφημίζεται ως «5ης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος» αλλά ως ένα «ελαφρό μαχητικό κρούσεως για προκεχωρημένη εκπαίδευση. Αυτό από μόνο του είναι κοντά στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το Ιράν έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον αμυντικό τομέα και εξασφάλισε αυτάρκεια στην παραγωγή απαραίτητου στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων.

Πρόσφατα, η χώρα πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση του ιρανικής παραγωγής πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Talaas-3.

Oι Ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν δύο ναυτικούς πυραύλους πλεύσης (κρούζ), τον Gantir και Nasr -ι , όπως επίσης και δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV), το Karar-4 και Mohazer -4.

Ιρανοί Αξιωματικοί δήλωσαν πως ο στρατός της χώρας υλοποιεί ήδη στρατιωτικές ασκήσεις με UAV.



Επίσης παρουσιάστηκε σε επίσημη τελετή πριν μερικές ημέρες το νέο άρμα μάχης με το όνομα «Karrar».

To άρμα μάχης είναι εφοδιασμένο με νέα ενεργή θωράκιση ου σκάφους και στον πύργο. Στον πύργο υπάρχει τηλεχειριζόμενο σύστημα πολυβόλου (RWS) με διαμέτρημα 12,7mm ή 14,7mm.

Ενώ ο κύριος οπλισμός του άρματος είναι ένα λειόκαννο πυροβόλο των 125 χιλιοστών .

Tο Karrar, διαθέτει εκρηκτική θωράκιση (ERA: explosive reactive armor) στο εμπρόσθιο και τα πλευρικά του τμήματα, ενδεχομένως και στον πύργο ενώ μοιάζει εκπληκτικά με το ρωσικό T-90MS τόσο που κάποιοι λένε ότι υπάρχει κάποια απόρρητη συμφωνία συνεργασίας με τη Μόσχα.

Τέλος οι Ιρανοί Φρουροί μόλις παρέλαβαν τους νέους αντιπλοικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας «Nasir».

Όλα αυτά αποδεικνύουν , συμφωνούν κάποιοι ή διαφωνούν με την ιρανική πολιτική ότι οι Ιρανοί έχουν κότσια , θέληση και το παλεύουν να αναδειχθούν σε περιφερειακή δύναμη πιστοί στην ιστορική τους διαδρομή. Οι υπόλοιποι που είναι στο ίδιο ή μικρότερο επίπεδο τι κάνουν ;















Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...