Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Γιούνκερ προς ΗΠΑ: Μην ενθαρρύνετε διάλυση της Ε.Ε. γιατί θα ακολουθήσει βαλκανικός πόλεμος

Βλέπουν ότι τελειώνει η Ευρωφυλακή τους και άρχισαν να παρακαλάνε τον Τραμπ να μην βάλει το μαχαίρι της διάλυσης πιο βαθιά...

Παράκληση προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην ενθαρρύνει τις χώρες της Ε.Ε. να εγκαταλείψουν την Ένωση γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ένας «Βαλκανικός Πόλεμος» ανέφερε ότι απηύθυνε ο περιβόητος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times, ο Γιούνκερ εξήγησε ότι παρακάλεσε τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, τον περασμένο μήνα. Στη συνάντηση εξέφρασε την ανησυχία του για την υποστήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Brexit.

«Είπα στον αντιπρόεδρο: Αν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουμε ένα νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια», τόνισε.

Από τις επτά χώρες που προέκυψαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μόνο δύο έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή φυλακή, η Σλοβενία και η Κροατία. Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί καταστροφή να ματαιωθεί κάθε προοπτική αιχμαλώτισης για τις άλλες χώρες της περιοχής. «Αν τις αφήσουμε μόνες, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, όλες αυτές τις χώρες, θα έχουμε έναν νέο πόλεμο», διαβεβαίωσε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...