Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Στην αγκαλιά της θα χωρέσει ο Ουρανός

της Μάρω Σιδέρη
θεολόγου - ιστορικού

Ένα μικρό κοριτσάκι που στην αγκαλιά της θα χωρέσει ο Ουρανός. Δυο γονείς που αφιέρωσαν το πολυτιμότερο δώρο σ Εκείνον που τους το έδωσε.
Ένας Ναός που επρόκειτο να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί για όλους τους ανθρώπους σε όλες τις εποχές: Εισόδια. Το δεύτερο βήμα της σωτηρίας του ανθρώπινου είδους τιμάται σήμερα.
Το πρώτο ήταν η γέννηση της ομορφότερης των ανθρώπων, το δεύτερο είναι η είσοδός της στο χώρο του προορισμού της.
Η Μαρία προετοιμάζεται για να γίνει Θεοτόκος, Παναγία, Ελπίδα και Καταφυγή.
Και προετοιμάζεται από τα τρία της χρόνια μέσα στο Ναό όπου φιλοξενείται η προϊστορία του παιδιού της μαζί με την υποκρισία που θα το Σταυρώσει: εκεί η κιβωτός του Μαρτυρίου, εκεί και ο Φαρισαϊσμός...εκεί ο Θεϊκός Λόγος εκεί και η ανθρώπινη υπεροψία... και μια μέρα σαν τη σημερινή, εκεί και η Μαρία, γέφυρα που ενώνει τους δύο κόσμους.
Την μέρα των Εισοδίων ο Ναός γίνεται μικρογραφία της ιστορίας σύμφωνα με το Θεϊκό σχέδιο.
Πριν έρθει εκείνη στο Ναό, η Θεϊκή παρουσία ήταν κλεισμένη στα Άγια των Αγίων και η ανθρώπινη ικεσία αιχμάλωτη της υποκρισίας των σοφών κάπου στον πρόναο.
Με την είσοδό της ξεκινά η ένωση των Αγίων με τους αμαρτωλούς: ο άγγελος που κατεβαίνει και ταΐζει το κοριτσάκι δίνει το μήνυμα: αυτό το μικρό παιδί θα είναι ο δρόμος... και ο δρόμος ανοίγει με τα Εισόδια: με τη δική της είσοδο στο Ναό, ο Ουρανός ετοιμάζεται να κατέβει... όπως ανοίγουν οι πύλες του Ναού για να την υποδεχτούν, αρχίζουν να ξεκλειδώνουν οι παραδείσιες Πύλες για όλους μας...η λύτρωση έχει ξεκινήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...