Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σήκω Οσμάν, μπορεί να άργησα αλλά ήρθα να σε πυροβολήσω!

Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα,ο υιός του Προέδρου της Κυβερνήσεως ταγματάρχης Βενιζέλος παρά του τάφου του Οσμάν στην Προύσα
(φωτογραφία που σώζεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο)
Πήρα την εκδίκηση για την πτώση του Βυζαντίου

Τι λένε οι τούρκοι για τον Σοφοκλή Βενιζέλο;

Μικρασιατική εκστρατεία-1920: Το τάγμα του  Σοφοκλή Βενιζέλου μαζί με άλλες ελληνικές δυνάμεις καταλαμβάνει την Προύσα,ο γιος του Ελευθέριου Βενιζέλου επισκέπτεται τον τάφο του Σουλτάνου Οσμάν και γράφει:«Σοφοκλής Βενιζέλος, υιός Ελευθερίου ελευθερωτού».
Tον Νοέμβριο του 1922 ο υπουργός Οικονομικών, Μαχμούτ Εσάτ Μπέη ισχυρίστηκε σε ομιλία του προς την τουρκική εθνοσυνέλευση πως ο Σοφοκλής Βενιζέλος μπήκε στον τάφο του Οσμάν Γκαζί κλωτσώντας την πόρτα και ακουμπώντας τις μπότες του πάνω στην σαρκοφάγο του φώναξε: «Σήκω Οσμάν,μπορεί να άργησα αλλά ήρθα να σε πυροβολήσω!»
Κείμενο του Ζεκέρια Γιλντίζ από το Πανεπιστήμιο Γκουμουσιουγιού: «ο Σοφοκλής Βενιζέλος με στάση που θύμιζε Δον Κιχώτη είπε στον φωτογράφο ότι θα στείλει την φωτογραφία στην Αθήνα με την εξής λεζάντα:
Ο στρατός μας νίκησε την Προύσα. Ο ιδρυτής της Οθωμανικής Δυναστείας είναι κάτω από τα πόδια μου. Πήρα την εκδίκηση για την πτώση του Βυζαντίου».

Iστορικό κείμενο του Yazar Asım Ümit αναφέρει: «Ο Σοφοκλής Βενιζέλος πριν βγάλει την φωτογραφία φώναξε: Σήκω Οσμάν! Σήκω και κοίτα το κράτος των απογόνων σου. Διαλύσαμε αυτό που ίδρυσες. Ήρθα εδώ για να σε σκοτώσω».
O Οσμάν Γκαζί ήταν ο ο πρώτος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,όταν πέθανε κηδεύτηκε στην Προύσα που ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 
 Αυτή η φωτογραφία σήμερα φέρεται πως εξακολουθεί να κάνει έξαλλο τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και χαιρόμαστε γι' αυτό (να υπάρχει έστω και η φώτο ενός πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος που τον κάνει έξαλλο)  μιας και ο σύγχρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιωργάκης Παπανδρέου,ο γνωστός μας ΓΑΠ, που έδεσε την Ελλάδα στο άρμα του ΔΝΤ,βραβεύτηκε από τους Τούρκους με το «βραβείο ειρήνης Παπανδρέου-Τζεμ,την ίδια ώρα που τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν κάνει σουρωτήρι το Ελληνικό Αιγαίο και πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά αναγκάζοντας για πρώτη φορά τον Έλληνα πρωθυπουργό να συγκαλέσει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ!!!
Δείτε βίντεο με το τέλος του Σοφοκλή Βενιζέλου...
http://www.rafail.org/2016/04/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...