Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 "...Δέκα χιλιάδες χριστιανοί μέ ἀγαποῦνε καί ἕνας μέ μισεῖ. Χίλιοι Τοῦρκοι μέ ἀγαποῦνε καί ἕνας ὄχι τόσον. Δέκα χιλιάδες ῾Εβραῖοι θέλουν τόν θάνατόν μου καί ἕνας ὄχι"

Ρώτησαν τήν Ἁγία Ματρώνα…

matrona11
Το 1925 ρώτησαν την Αγία Ματρώνα:
” Γιατί επέτρεψε ο Θεός νά κλείσουν καί νά γκρεμίσουν τόσες Εκκλησίες στη Ρωσία;” καί απάντησε μέ τά παρακάτω λόγια:

Αικατερίνα Δέρβα (2ο μέρος), «Πες μία καλημέρα στον εχθρό σου με αγάπη και να ξέρης ότι εκείνη την ώρα κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον Θεό».

Συμβουλές
Έλεγε η γερόντισσα Κατερίνα: «Καταρράκτης Χάριτος και ευλογίας πέφτει κάθε πρωί από τον ουρανό. Ρίχνει ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι κοιμώμαστε. Δεν ενδιαφέρεται κανείς να γυρίση να κοιτάξη τι αγάπη έχει ο Θεός για μας, και ετσι οι Άγγελοι παίρνουν πίσω την Χάρι».

Αρχιμ. Ανανίας Κουστένης, Ψυχές με χωρητικότητα ουρανού.

Απόσπασμα από το βιβλίο του αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη «Θερινό συναξάρι», τόμος Β’, των εκδόσεων Ακτή, το οποίο περιέχει απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του γνωστού λόγιου γέροντα για τους αγίους του καλοκαιριού.

Του αρχιμανδρίτη π. Ανανία Κουστένη

Οι Άγιοι ένδοξοι απόστολοι και διάκονοι Πρόχορος, Νικάνωρ, Τίμων και Παρμενάς
Πάμε, τώρα, στις 28 του μηνός Ιουλίου, εορτάζουν, λοιπόν, τέσσεροι από τους επτά διακόνους. Πρόχορος, Νικάνωρ, Τίμων και Παρμενάς.

Συρία: Ενιαίο κουρδικό μέτωπο κατά τζιχαντιστών.



Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες.

Σε εξέλιξη η κατασκευή ιπτάμενου αυτοκινήτου που θα προσγειώνεται κάθετα.

Η εταιρεία Terrafugia ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του πρωτότυπου μοντέλου της TF-X, ενός αυτοκινήτου που έχει τη δυνατότητα να ίπταται και να...

Ο Παρθενώνας "ταξίδεψε" στην Λατινική Αμερική.

Τον Παρθενώνα, ένα μνημείο εμβληματικό για τον δυτικό πολιτισμό, σύμβολο αρχιτεκτονικής τελειότητας, ευρυθμίας και αρμονίας, θα έχουν την...

Το κερασάκι πάνω στην τούρτα της νέας Ελληνικής Τραγωδίας.


του Δρ.Κ.Βαρδάκα.
Θέσεις και αντιθέσεις ορμώμενες από την συνέντευξη της κ.Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ορδές «μανιακών» μυρμηγκιών καταλαμβάνουν τις ΗΠΑ τρώγοντας τα ηλεκτρονικά κυκλώματα υπολογιστών [εικόνες, βίντεο].

nylanderia_fulva_queenhead-web
σχόλιο Γ.Θ : Μια από τις πληγές του σύγχρονου Φαραώ;
Αν ακόμα και τα μυρμήγκια μπορούν να καταρρεύσουν τον πολιτισμό της Δύσης, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο Θεός...

Έχουν κατακλύσει ολόκληρο το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, σπέρνοντας τον τρόμο σε ολόκληρες πόλεις: ο λόγος για το χειρότερο είδος εντόμου που έχει γνωρίσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, το επονομαζόμενο «μανιακό μυρμήγκι Ράσμπερι».

Περί του αρχεκάκου όφεως.



ἅγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος σὲ ὁμιλία του λέγει γιὰ τὸν πονηρὸ «Αὐτὸς ποὺ ἔπλασε τὸ σῶμα καὶ τὴν ψυχή, ἔρχεται καὶ διαλύει κάθε συναναστροφὴ μὲ τὸν πονηρὸ καὶ μὲ τὰ ἔργα του, ποὺ γίνονται...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ.

Έντονες αντιδράσεις τόσο στους τουρίστες που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη όσο και των ακαδημαϊκών της γείτονας χώρας έχει προκαλέσει η τοποθέτηση από τις τουρκικές αρχές παραβάν για να καλύψουν βυζαντινές εικόνες, ψηφιδωτά και ανάγλυφα της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε μια προσπάθειά τους να τη μετατρέψουν σε τζαμί, μετά από 52 χρόνια που ήταν Μουσείο.

H ραγδαία στροφή στην Oρθοδοξία εκατομμυρίων Tούρκων!


et_1 (1)
Tο Bυζάντιο επανέρχεται  αλλά στην …. Τουρκία
 (Aυτά… την ώρα που η Eλλάδα απεμπολεί τις βυζαντινές της ρίζες και δικαιώματα…)
 Toυ Γιώργου Aλεξάνδρου
H Tουρκία διεκδικεί τη βυζαντινή κληρονομιά ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση πτώσης του κεμαλισμού και ως μανδύα για την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού


Επάγγελμα, κατεύθυνση και όνομα έχει αλλάξει μία από τις γνωστότερες πρωταγωνίστριες της δεκαετίας του ’90, η Αλεξανδιανή Σικελιανού, που πλέον είναι μοναχή και, μάλιστα, στα Ιεροσόλυμα! Σίγουρα, θυμάσαι την ηθοποιό από την σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Πρόβα Νυφικού», αλλά και από την «Παλίρροια» όπου έπαιξε δίπλα στον Νίκο Σεργιανόπουλο. Τι κι αν πολλοί την χαρακτήρισαν ως την νέα μεγάλη πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης; Η Αλεξανδριανή αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια αλλά και την Ελλάδα! Πληροφορίες αναφέρουν ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπηρέτησε ως διοικητική υπάλληλος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη συνέχεια έγινε μοναχή σε μοναστήρι του, αλλάζοντας όνομα, χρώμα μαλλιών και...

Ντοκουμέντο ΣΟΚ!! Η διαταγή των Τούρκων να σφάξουν όλους τους Έλληνες στην Σμύρνη...! Τα έγγραφα σπάνε κόκαλα...

Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών...

ΓΔΥΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ!

1
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 33χρονου ορειβάτη ο οποίος είχε πάει για αναρρίχηση αλλά και λόγω πνευματικών και θρησκευτικών ανησυχιών.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.

Πηγαίνοντας μια Κυριακή στην Εκκλησία της σκήτης ο Αββάς Μακάριος, πού είχε χάρισμα από τον Θεό να διακρίνει με τα μάτια της ψυχής, όσα οι άλλοι δεν έβλεπαν με τα σωματικά τους μάτια, είδε την καλύβα κάποιου Μοναχού τριγυρισμένη από πονηρά πνεύματα.

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ & VIDEO)

1 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βίκτορ Γιανούκοβιτς ταξίδεψαν στην Σεβαστούπολη για να παραστούν στα εγκαίνια της μεγαλύτερης καμπάνας της Ουκρανίας στα πλαίσια των εορτασμών για την 1025η επέτειο από το βάπτισμα των Ρώσων.

Εκεί οι δύο πολιτικοί ηγέτες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να χτυπήσουν μαζί τη μεγαλύτερη καμπάνα της Ουκρανίας σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα...

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΟΙ ΑΛΕΒΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Την αποκαλυπτική άποψη ότι οι Αλεβητες της Τουρκίας είναι πιο κοντά στον χριστιανισμό παρά στο Ισλάμ κάνει ο Sevılay Yükselir, δημοσιογράφος - αρθρογράφος της...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

1
Κοινοποιήθηκε επισήμως η σύσταση της εταιρείας, για την αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, στην οποία προχώρησαν Εκκλησία και Πολιτεία.

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου (1978-80).

Η λάρνακα με τα ιερά λείψαν του αγίου Δημητρίου στην κρύπτη του Αββαείου του San Lorenzo in Campo (1978)
Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το ιστορικό της επανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου από την κρύπτη...

Βοτανική στο Βυζάντιο.


Φωτό:olivenews.gr
Οι Βυζαντινοί ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τα φυτά, κυρίως για τη χρησιμότητά τους στην παρασκευή φαρμάκων. 

Αντίσταση στον νόμο κατά της Κυριακής.

Μέ ἕνα καθαρά ψυχρό ἐπαγγελματικό ὑπολογισμό οἱ 52 βουλευτές τοῦ θερινοῦ τμήματος τῆς βουλῆς, μέλη τῆς κυβερνήσεως, καί μέ σωρεία ἕωλων ἐπιχειρημάτων ψήφισαν τήν κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς.

Επιστροφή του Βυζαντίου στη Μόσχα!

epistrofi vyzantiou
Ολοκληρώνεται η οικοδόμηση του ναού της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που σύντομα θα διεκδικεί μια θέση στην πεντάδα των μεγαλύτερων ναών του κόσμου με  παραδοσιακά βυζαντινά ψηφιδωτά.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το κλειδί του Παραδείσου.

Όταν ήμουν στον Άγιο Βασίλειο στην περίοδο 1970-80 είχα γνωρίσει μια οικογένεια, μέλος της οποίας ήταν και η υπέργηρη κυρία Κατερίνα, την οποία περιποιείτο η κόρη της Καλλιρρόη.

Εκατομμύρια Ρώσοι και ο ίδιος ο Πούτιν προσκύνησαν τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα που μετέφεραν απο την Πάτρα! Οι εδω προσκυνούν τους Αζερους, τον Σόιμπλε και τους ανθρωποφαγους της Κλίντον…

“Η Ορθοδοξία μας ενώνει”! Δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της τελετής.
Και η Ελλάδα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα πολιτισμού, έχει καταντήσει απολιτιστος επαιτης, κρύβοντας τα ιερα της, τις αγιογραφίες της, χωρίς ανδριάντες και αγάλματα, με αηδίες – χρυσοπληρωμένα Εργα ατεχνίας.

Ποτέ μας, ἀλειτούργητοι καί ακοινώνητοι...

Αυτό πού συμβαίνει σήμερα με την περιφρόνηση τής Αγίας Κοινωνίας είναι φοβερό! Σπανίως, καί ειδικώς στά χωριά, να δείς ανθρώπους να πλησιάζουν το Άγιο Ποτήριο. Θα έλεγε κανείς ότι τό φοβούνται λές καί μέσα του βρίσκεται δραστικό δηλητήριο καί όχι ο ίδιος ο Χριστός πού μεταδίδει ζωή, χαρά, καί υγεία...

Το κούρεμα των ψευτοθεών και η, εισαγωγή του Έθνους στην Ασκητική της Ρωμαίικης Παράδοσης



του Δρ.Κ.Βαρδάκα

η  ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ σε λίγο καιρό στις ζωές μας.

Επταετία- Κυπριακή τραγωδία-Μεταπολίτευση ήταν άραγε χρόνια εθνικού προβληματισμού και κοινωνικής αναβάθμισης?

Σ. Σπανουδάκης: Πιστέψτε καὶ μὴν φοβάστε!

ρχονται δύσκολοι καιροί, ἀπ’ ὅλες τὶς μεριὲς θὰ μᾶς χτυπᾶνε. Καὶ θὰ ἀντέξουν μόνο αὐτοί, ποῦ μάθανε νωρὶς νὰ ἀγαπᾶνε. Θέτω, ἕνα δικό μου προσωπικὸ δίλημμα. Ἡ στάση μου στὴν σημερινὴ πραγματικότητα, ὡς Ἕλληνα καὶ Χριστιανοῦ ὀρθόδοξου, ποιὰ πρέπει νὰ ‘ναι;

ΞΕΦΤΙΛΕΣ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!

Αναγνώστης του «Ανεξάρτητου Παρατηρητή», μας έστειλε από τον Ωρωπό τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Δείτε και φρίξτε:

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ;

http://1.bp.blogspot.com/-n5ebD_F4K84/UfP1GxS-fQI/AAAAAAAAmf8/ttqgM7M-mZM/s1600/image1-1.png
του Αποτειχισθέντος θεολόγου, Νικολάου Πανταζή
 
Οι αθεόφοβοι Οικουμενιστές συνεχίζουν απτόητοι κι' αμετανόητοι το ισοπεδωτικό, προδοτικό τους έργο.

Μία πνευματική ἐμπειρία σέ ἕνα σουβλατζίδικο!

Ανεξίτηλα εντυπωμένη θα  μείνει στην ψυχή μου μία χαριτωμένη και θαυμαστή διήγηση που μου είχε αναφέρει μετά απορίας και δέους ένα νέο και υπερβολικά απλό παιδί ο Κώστας (αγνός πατριώτης τότε, πιστεύω και τώρα, έχω αρκετό χρόνο να τον δώ), πριν καιρό.

ΣΕ ΦΥΓΗ ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ - Κατελήφθη η Χομς - Οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν προς Χαλέπι.

Τρεις μόλις μήνες μετά την στρατηγική νίκη με την κατάληψη της Αλ Κουσέιρ, τα κυβερνητικά συριακά στρατεύματα συνεπικουρούμενα από...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»;



Σίγουρα θα έχετε δει / ακούσει / διαβάσει σχετικά με τους...μεγάλους αυτούς "φιλανθρώπους", που παρελαύνουν στα ΜΜΕ ειδικά σε περιόδους γιορτών κλπ, ζητώντας τον οβολό μας...

Πνευματικός Πρωταθλητισμός... για λίγους.

gamos_7 (1)
σχόλιο Αντίπατρου : Αλήθεια, σε τι διαφέρει η εγκράτεια και η όλη πνευματική καθοδήγηση και προσπάθεια της αύξησης της ψυχοπνευματικής ακμής ενός αθλητή του Χριστού από τον άγιο πνευματικό "προπονητή" του;

Νέα σειρα με βρυκόλακες στην Αμερική.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC έχει προγραμματίσει να προβάλλει μία μίνι σειρά τετράωρης διάρκειας, με πρωταγωνίστρια την Νταϊάν Λέιν να ενσαρκώνει την πρώην...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Από που πήραν το όνομα τους η Κρήτη, η Μακεδονία, η Καλαμάτα, η Λάρισα και τα Ζαγοροχώρια;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί λέμε Κρήτη την Κρήτη; Από πού προήλθε ένα όνομα τόσο παράξενο όσο το Καλαμάτα; Τι σημαίνει Λάρισα;

Ανατροπή στο Κουρδικό

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει όχι μόνο τη σταθεροποίηση αλλά και τον βαρύνοντα ρόλο στη σύγκρουση στη Συρία του δεύτερου -μετά το βόρειο Ιράκ- ντε φάκτο ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Βιβλιοπαρουσίαση: Το τέλος του κόσμου και η αιωνιότητα Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


ΤΟ-ΤΕΛΟΣ-ΤΟΥ-ΚΟΣΜΟΥ 
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΣ ΑΜΒΩΝ Θ’
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
Yπό Βενεδίκτου Ιερομονάχου Αγιορείτου
Με τη χάρι του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου προβαίνουμε στην έκδοσι του Θ’ τεύχους της σειράς “Χρυσοστομικός Άμβων”. Τα θέματά του είναι τα ακόλουθα.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΑΕΙΑΣ;


ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
Θεώνης Μαρίνου Μπούρα,
 θεολόγου-ἐκπαιδευτικοῦ, Master στὴν Πατερικὴ θεολογία
«Χάρη στοὺς μοναχοὺς καὶ τὸ ἀντιγραφικό τους ἔργο ὑπάρχουν οἱ φιλόλογοι.

Κούρδοι και Ερντογάν

Μιχάλης Ιγνατίου Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των Κούρδων του PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας) και των ισλαμιστών της El Nusra, της οργάνωσης που ακόμα και οι Αμερικανοί παραδέχονται πως είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.


μαχη τσιμισκη

Σε συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου για τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται στην νοτιοανατολική λεκάνη της μεσογείου θαλάσσης και ειδικότερα στην Συρία, αναδημοσιεύουμε κείμενό μας – για την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού στη Συρία – από την σημερινή Ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης Hellas News (σελ. 32) :

Αν θα σώσει κάτι τον Ερντογάν, αυτό θα είναι το Βαρώσι.

Με τον Σενέρ Λεβέντ
Δεν σας το είπα εγώ; Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πιαστεί από την Κύπρο τώρα ελπίζοντας βοήθεια από αυτήν. Δεν έχει άλλη λύση.

Τα Λόγια Της Ερήμου.


Η κοινωνία της ερήμου, στην ερημιά των πόλεων.

Τι είναι η Ευρώπη;

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς (1880-1956), επισκόπου Αχρίδας 
Είναι η επιθυμία και ο πόθος της εξουσίας και της ηδονής, και η γνώση. Αμφότερα ανθρώπινα: η ανθρώπινη επιθυμία και πόθος, και η ανθρώπινη γνώση.

Eνα ψηφιακό ταξίδι στη Μονεμβασιά (video).

Μέσα σε 6 λεπτά, θα «ταξιδέψετε» στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και τους...

Η Μάρτυς Ντανιέλα απο το Βουκουρέστι

Πολλές φορές τυχαίνει όλοι μας να αναρωτηθούμε, "υπάρχουν άραγε Αγιοι στην σύγχρονη εποχή;". Η απάντηση είναι μία.

Αν ήταν ραββινος, οι απαγωγείς τώρα θα έφταναν αίμα.

Επιτέλους ας μας πει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ζουν ή δεν ζουν οι αρχιερείς που απήχθησαν στη Συρία;

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ!

1
Επέζησε από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές, για να ευχαριστήσει το Θεό έγινε διάκονος κι έλαβε το όνομα Μακάριος.

Αίτημα του Οτσαλάν για ματαίωση εκτέλεσης της ποινής του.

 Οι δικηγόροι του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί...

Τελεσίγραφ​ο ΡΚΚ στον Ρ.Τ.Ερντογ​άν ανάβει φωτιά στην Τουρκία: “Μέχρι 15/10″…


PKKfightersXL
Τελεσίγραφο έστειλε ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν μέσω επιστολής των συνηγόρων του, αλλά και το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ στην τουρκική κυβέρνηση με το οποίο τους δίνει προθεσμία...

39 χρόνια μετά - Η Αμμόχωστος πόλη φάντασμα.

Πόλη φάντασμα η Αμμόχωστος μετά από την τουρκική εισβολή το 1974. Τα Βαρώσια ένα τουριστικό θέρετρο προορισμό ακόμη και διασημοτήτων όπως η Ελίζαμπεθ Τέηλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό, είναι πια μια συνοικία “νεκρή”.

Ξενοδοχεία, εστιατόρια, πολυόροφα και πρωτοποριακά για εκείνη την εποχή κτίρα ρημάζουν.

Οι φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...