Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Βυζαντινό πλοίο βγήκε στη στεριά Χρονολογείται στον 5ο μ.Χ. αιώνα και ήταν προφανώς εμπορικό

Ένα πλοίο της Βυζαντινής εποχής μαζί με το φορτίο του εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην περιοχή Γιενίκαπι, όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, το οποίο όμως είναι καλυμμένο εδώ και αιώνες από επιχώσεις.

Μ Π Α Τ Σ Ο Κ : η πράσινη χολέρα

η πράσινη χολέρα

Δεν θα περάσει ο φασισμός...

Το υπηρετικό προσωπικό του καθεστώτος Παπανδρέου έπιασε δουλειά. Ήταν υπόθεση χρόνου να πέσουν οι μάσκες και να φανεί η ιδιότητα και η ιδεολογία του Παπανδρέου, αλλά και το ότι στα Σώματα Ασφαλείας υπάρχουν άνθρωποι που για 27 ευρώ την ημέρα μπορούν να σκοτώσουν πολίτες!

Η φρίκη έχει πλημμυρίσει την Αθήνα!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ

Αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Μεσοπρόθεσμου (ονόματα)!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ραγκούσης Νικολάου Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 ragousis@pasok.gr

Παναρίτη Ιωάννου Ελένη (Έλενα) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

http://www.prosperityunbound.com

Μόσιαλος Αρχοντή Ηλίας ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www2.lse.ac.uk

Τσόκλη Κωνσταντίνου Μαρία Γλυκερία (Μάγια) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

Σε περικύκλωση της Βουλής την Τετάρτη, για να σταλεί το μήνυμα «ότι ο λαός απορρίπτει το Μεσοπρόθεσμο» καλούν οι Αγανακτισμένοι από την πλατεία Συντάγματος.
Σε στάσεις του μετρό, του ΗΣΑΠ και σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας μοιράζονται φυλλάδια που.....
καλούν τον κόσμο να μείνει 48 ώρες στον δρόμο και να περικυκλώσει μεθαύριο τη Βουλή από τη Λ. Αμαλίας και με άλλα δύο μπλόκα από το Καλλιμάρμαρο και την πλευρά της Ριζάρη.

Κωνσταντινούπολη λίγο πριν την Άλωση

Το α­κό­λου­θο α­πό­σπα­σμα, που περιγράφει την πνευ­μα­τι­κή και η­θι­κή παρακμή των κα­τοί­κων της Κων­σταν­τι­νού­πο­λης, έχει γραφτεί από τον λόγιο μο­να­χό Ιω­σήφ Βρυ­έν­νιο (1350-1431), μερικά χρόνια πρίν την Άλωση. Μήπως σας θυμίζει τίποτα; (Τα σχόλια σε παρένθεση είναι δικά μας).

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι Έλληνες έσωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Ο αγώνας και οι θυσίες, των Ελλήνων
έσωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό
του Nίκου Μάρτη
πρώην υπουργού και παλαίμαχου του Β’ ΠΠ
Από την εφημερίδα «Χρόνος»21/06/2011
 Με αφορμή το βαρύ κλίμα που δημιουργείται στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας από το τρέχον οικονομικό της πρόβλημα, πρέπει να συνεκτιμηθούν και τα κατωτέρω γεγονότα.
Οι Έλληνες το 1955-1963 είχαν επιδόσεις στην οικονομία, που δεν είχαν χώρες της ΕΟΚ.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων

Γιατί ο Θεός επιτρέπει οι “ελέω Θεού” άρχοντές μας, να είναι συχνά ΑΝΑΞΙΟΙ; Και αν είναι “ελέω Θεού”, και “τεταγμένοι από τον Θεό” κατά την Αγία Γραφή, πώς γίνεται να είναι συχνά ανάξιοι; Ο άγιος Αναστάσιος ο Σιναϊτης, μας εξηγεί…

Ερώτησις: Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες τού κόσμου έχουν ταχθή από τον Θεό. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας η βασιλεύς ή Επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό;
Απόκρισις: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας».

Με… γερμανικά γονίδια οι μισοί Βρετανοί!

Γερμανικό αίμα ρέει στις φλέβες ενός στους δύο Βρετανούς! Παρά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και την αντιπάθεια ανάμεσα στους δύο λαούς, οι μισοί Βρετανοί έχουν… γερμανικά γονίδια, σύμφωνα με τους γενετιστές, συνέπεια της μετακίνησης των αγγλοσαξονικών φύλων μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. “Δεν υπάρχει λόγος να το αρνούμαστε”, έγραφε αυτή την εβδομάδα το γερμανικό περιοδικό “Spiegel”, προσθέτοντας ότι “είναι τώρα ξεκάθαρο ότι το έθνος που αντιπαθεί πιο πολύ τους Γερμανούς ήταν κάποτε και οι ίδιοι Γερμανοί”.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν ένα τμήμα του χρωμοσώματος Υ, το οποίο εμφανίζεται σε σχεδόν όλους τους Δανούς και Γερμανούς άνδρες, και το ίδιο εντόπισαν και στους μισούς Βρετανούς.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ!

Όσοι έχουν δει κάποια από τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς (INDIANA JONES), έχουν γοητευθεί από τα σενάρια και τις εικόνες της Χολιγουντιανής αυτής παραγωγής.
Το σινεμά έχει την άδεια να μας μεταφέρει στο παρελθόν και στο μέλλον με τον δικό του τρόπο και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τα όρια της αληθινής ζωής.
Όμως τι γίνεται όταν στην αληθινή ζωή ζούμε γεγονότα που υπερβαίνουν το σινεμά;
Με άκρα μυστικότητα εδώ και μία εβδομάδα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και τεχνικών ζει κυριολεκτικά μία περιπέτεια βγαλμένη μέσα από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.
Πολύ γνωστός και εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ο κ. Θ.Α. είναι ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που κάνει ανασκαφική έρευνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με την ελπίδα (και βεβαιότητα) ότι θα βρεί τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει κρυμμένος στον κόσμο.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εύα Παπανδρέου : “Είναι τρελλός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελλός!”

Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει.
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”. Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη. Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του. Και η Εύα έβλεπε ότι τόσο ο άντρας της όσο και η Μάργκαρετ, παρά τις ψυχρότατες σχέσεις τους με τον Ανδρέα, δεν ήσαν διατεθειμένοι να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εξουσίας.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επιστροφή στη φύση

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας όλο και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστρέφουν στην ύπαιθρο για να ασχοληθούν με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, αναφέρει σε άρθρο της το γερμανικό περιοδικό Focus αναδημοσιεύοντας και την έρευνα του ΠΑΣΕΓΕΣ.

Δείτε από κοντά το δέντρο…


Φαίνεται φυσιολογικό από απόσταση…..αλλά δείτε το από πιο κοντά..

Κισάμου Αμφιλόχιος: "Το κράτος φεύγει, η Εκκλησία μένει"

Ξαφνιασμένοι από τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας αναζητούμε, μάταια, την αιτία του κακού.
Ματαιοπονούμε γιατί αρνούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι το κακό άρχισε από την πρωτεύουσα της παρακμής μας.
Η 'βασιλεύουσα', με χιτώνα κακοΰφαντο στη Δύση βρίσκεται υπό μερική κατοχή των αποκλήρων, που δεν έσπευσαν εδώ υποκινούμενοι από τις υποσχέσεις ενός νέου πορθητή για δηλώσεις και λάφυρα, αλλά από την ανάγκη να εξασφαλίσουν τον επιούσιο άρτο.
Δεν φτάνει αυτό. Ρημώνουν οι τόποι και τα χωριά μας. Κάποτε υπήρχαν Δημοτικά Σχολεία, έκλεισαν κι αυτά. Υπήρχε αστυνομικός σταθμός.
Έφυγε και μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες στη γειτονική ή και σε πιο μακρινή πόλη.
Λειτουργούσε γραφείο των ΕΛΤΑ ή κάποια θυρίδα Τραπέζης. Πάνε, έφυγαν. Ο
'Καποδίστριας' και ο 'Καλλικράτης' κατήργησαν και τη βαθμίδα της κοινοτικής αυτοδιοίκησης που έδινε μια αίσθηση ζωντάνιας στις μικρές κοινωνίες.
Τώρα ταξιδεύει χιλιόμετρα ο κάτοικος του χωριού για να βρει το Δημαρχείο.
Όλα πωλούνται και υποτάσσονται στη λογική της λιτότητας. Το κράτος, λοιπόν, έφυγε από τα χωριά. Και τι έμεινε;

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ........ΦΡΟΥΡΟΥΝ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κύριο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
________Μια αξιοπρόσεκτη είδηση έφθασε στ' αυτιά μας, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προσήλθε στη Βουλή φρουρούμενος από ένα λόχο αστυνομικών! Τόσο λαοφιλής εῑναι ο κ. Υπουργός! Ο άνθρωπος, που ανήκει στην κατηγορία "είπα-ξείπα". Ο άνθρωπος με το παγωμένο βλέμμα και τον εωσφορικό εγωϊσμό! Ο άνθρωπος που ήλθε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής από το πουθενά! Ο άνθρωπος που προετοίμασε τους Ευρωπαίους Δανειστές μας με τή θεωρία του 'Τιτανικού" ή  με το "πιστόλι στον κρόταφο".  Σημειώνω αυτέ τις γραμές τώρα πού είναι ακόμη Υπουργός Οικονομικών. Δηλ. ο άνθρωπος, ο οποίος με την υπέρογκη φορολογία γονάτισε τα λαϊκά στρώματα. Λέγεται, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ!

Προφητεία του Γέροντα Παϊσιου για τους πολιτικούς

Αργότερα, επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό,

Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ομολογία ενός σκεπτόμενου Τούρκου δημοσιογράφου...

 Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που
δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH , από τον Engin Ardiç, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία...
στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της
Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία
σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ
και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί
μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση
της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ομιλία για την "Κάρτα του Πολίτη"

 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ & ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ
ΚΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟΥ
(Χανιά Κρήτης)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαμασκηνού, την Κυριακή 19 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ., στο Μετόχι του Αγ. Χριστοφόρου, στις Κορακιές Ακρωτηρίου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία - συζήτηση με θέμα:
 
"ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:
Απαραίτητη, περιττή ή επικίνδυνη;"
 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ο Ύμνος της Αργεντίνικης Εξέγερσης!


ΕΙΣΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ...

Καθώς βαθαίνει η κρίση και η ύφεση συγκλονίζει την χώρα μας οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών αποδεικνύουν εναργέστατα την βασιμότητα της γνωστής δήλωσης του πρ. Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΝΤ περί «προεκλογικών υπογείων διαδρομών» δια την οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωση της χώρας με στοχοθεσία την απομείωση των οικονομικών της αξιών και μεγεθών και την αρπαγή του φυσικού της πλούτου και των βασικών υποδομών της σε εξευτελισμένες τιμές εφαρμόζοντας την γνωστή μέθοδο των αρπακτικών του διεθνιστικού συστήματος.

Ναυαρχίδα όλου αυτού του δολίου και αισχρού σχεδιασμού είναι η σατανοκίνητη λέσχη Μπίλντεμπεργκ

Ηλικιωμένοι Ιάπωνες θα καθαρίσουν τη Φουκουσίμα

Λίγους μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, έρχεται μια είδηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Αυτή τη φορά μια ομάδα ηλικιωμένων Ιαπώνων ζητά την άδεια για να καθαρίσει τη Φουκουσίμα.Πρόκειται για περισσότερους από 300 συνταξιούχους οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τη θέση των νέων ανθρώπων που εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...